«نقد آثار داستانی صادق هدایت» مجموعهای از نقدهایی پیرامون داستانهای صادق هدایت(۱۳۳۰-۱۲۸۱)، نویسنده معاصر ایرانی به گردآوری محمدرضا سرشار، نویسنده و منتقد ادبی است.
در بخشی از مقدمه کتاب میخوانیم:
بهطور طبیعی، با گذشت سی و نه سال از مرگ نویسندهای در قد و قواره صادق هدایت با حجم و کیفیت نوشتههای او، نباید نیازی به نقد و بررسی مجدد آثارش در حد و اندازه یک یا چند کتاب توسط جمعی از منتقدین باشد. اما با توجه به برخی بدفهمیها یا غرضورزیهای ادبی و فرا ادبی و بعضی تلاشهای وسیع صورت گرفتۀ خارجی و داخلی در همچنان زنده و مطرح نگاهداشتن این نویسنده متعلق به دوران سپریشده و آثارش، آن هم اغلب به عنوان برجستهترین نویسنده ادبیات معاصر ایران تاکنون ـ و لابد در آینده، تا بعد ـ و تأثیر این تبلیغات و جوسازیها، موضوع، صورت دیگری به خود میگیرد. خاصه اگر توجه داشته باشیم که در میان انبوه آثاری که تحت عنوان نقد و بررسی یا معرفی آثار هدایت منتشر شده ـ و حجم آنها به دهها برابر نوشتههای خودِ او میرسد ـ تقریباً شاهد نقد علمی بیطرفانهای نیستیم.
با همین انگیزه بود که جمعی متشکل از داستاننویسان، منتقدین و پژوهشگران عرصه ادبیات داستانی، در سال ۱۳۸۲، مصادف با اعلام صدمین سالگرد تولد صادق هدایت از سوی بیبیسی، و آغاز موج تبلیغات وسیع راجع به او و آثارش و تجدید چاپ ـ رسمی یا غیررسمی ـ تقریباً کلیه آثار او در کشور، در قالب حلقه نقد و گفتگو، بر آن شد که به عنوان یک وظیفۀ ادبی روشنگرانه، به بازخوانی و نقد علمی و منصفانۀ آثار این نویسنده، برای تعیین جایگاه واقعیاش در ادبیات معاصر کشور بپردازد.